Sådan vælger du den rigtige cykelpumpe

Når man skal have en ny cykelpumpe, kan man ikke blot tage en i mængden og forvente, at den passer til ens cykel. Eller rettere at den passer til den slange og det dæk, som man har på cyklen.

Hvordan finder man en cykelpumpe, som passer til ens slange?

Alfa og omega for at man overhovedet kan pumpe luft i slangen på ens cykeldæk er, at ventil og cykelpumpe passer sammen. Der findes flere forskellige typer af cykelventiler og herhjemme ses typisk en dunlopventil, racerventiler og autoventiler.
billig cykelpumpe
Dunlopventilen er den, som man altid brugte i gamle dage og dette er også den som typisk bruges på almindelige hverdagscykler.
Racerventilen hedder rigtigt prestaventilen og ses både på racercykler og på mountainbikes.
Autoventilen hedder også Schraderventilen og har den store fordel, at man let kan køre ind og pumpe sin cykel på enhver tankstation, da pumpen til en almindelig bil passer på denne type ventil.
Der er flere cykelpumper, som passer til både dunlop og racerventiler – men de færreste kan klare alle tre typer af ventiler. Derfor skal du finde ud af, hvilken type ventil, der er på dit cykelhjul inden du køber en ny cykelpumpe. Alternativt er du nød til at købe en adapter til ventilen. Dette kan være en ganske udmærket løsning, hvis man ikke benytter sig af en håndpumpe.
De gode gammeldags håndpumper bliver også kaldet for rammepumper og i dag også for minipumper og disse er faktisk rigtig gode pumper. Ulempen ved pumperne er dog, at man let kommer til at vride i ventilen, når man pumper cyklen og derved kan man komme til at ødelægge slangen i vedhæftningen til ventilen. Jo længere ens ventil er, jo mere vrid kommer man til at lave med en håndpumpe og derfor anbefales det ikke, at man benytter sig af en ventiladapter i forbindelse med brug af denne type cykelpumpe.

Hvordan finder man en pumpe, som passer til ens dæk?

Når man skal pumpe ens dæk er det vigtigt, at man får lavet det korrekte dæktryk. Et for lavt dæktryk giver stort slid og risiko for snake bites og et for højt dæktryk giver risiko for alt for mange punkteringer. Derfor anbefales det, at man benytter sig af en cykelpumpe med manometer til både racercykler og mtb, mens man sagtens kan bruge en håndpumpe eller en minipumpe til at pumpe sin hverdagscykel med.

Skriv et svar