En cykelpumpe er ikke bare en cykelpumpe

Der er rigtig stor forskel på cykelpumper. Der er cykelpumper som man overvejende bruger hjemme, så er der cykelpumper som sidder fast på cyklen og så er der de cykelpumper, som man kun har med, når man er ude at træne cykling.

Cykelpumper til hjemmebrug.

Når man skal have en cykelpumpe til at have stående derhjemme, så kan man med fordel købe sig en fodpumpe. Der er mange producenter af cykelpumper, som laver nogle rigtig gode fodpumper og disse kan ikke blot bruges til cykler. Med en god fodpumpe kan man også pumpe sin knallert, motorcykel eller bil. Hvis man køber sig en god fodpumpe, så får man oftest en cykelpumpe med manometer på. Dette er en rigtig god ting, hvis man cykler lidt mere seriøst end bare frem og tilbage fra arbejde. Hvis man gerne vil træne cykling, så er det vigtigt, at man altid har det samme dæktryk, da man ellers ikke kan måle, om man har flyttet sig i sin træning siden sidste gang.

Cykelpumper til fastmontering.

En cykelpumpe som er beregnet til at sidde fast på cyklen altid kaldes for en rammepumpe. Sådan en cykelpumpe monteres på cyklens ramme og kan holde til at være ude i al slags vejr. Fordelen ved en rammepumpe er, at man altid har sin cykelpumpe ved hånden. En af ulemperne ved en rammepumpe er, at det ser ikke ret pænt ud at køre rundt med en cykelpumpe monteret på cyklen. En anden ulempe er at en rammepumpe vejer noget mere end en mini eller en micropumpe og derfor er den ikke særlig attraktiv for dem, som gerne vil holde vægten nede på deres cykel.

Mini og micropumper.

Der findes flere former for mini og micropumper. Man kan få dem, som skal pumpe via muskelkraft og så kan man få andre som benytter Co2. Fælles for disse cykelpumper er, at de er beregnet til at have med sig i tasken og hverken fylder eller vejer ret meget. Hvis man går rigtig meget op i vægt, så kan man desuden anskaffe sig en carbon cykelpumpe, som hverken fylder eller vejer ret meget. Hvis man er ude efter en carbon cykelpumpe skal man dog forvente at skulle gribe lidt dybt i lommerne, da en carbon cykelpumpe bestemt ikke er en billig cykelpumpe.

billige cykelpumper

Skriv et svar