Hvad er forskellen på cykelpumper.

Der findes mange forskellige typer cykelpumper og det kan måske være lidt forvirrende, at finde ud af, hvilken type cykelpumpe man skal købe.

Billig cykelpumpe – Rammepumpe.

De billigste cykelpumper er dem, som mange vil kalde en almindelig cykelpumpe. Men faktisk så er de mest almindelige og mest solgte cykelpumper i dag de såkaldte minipumper. En almindelig cykelpumpe er den type, som mange tænker på, når de tænker tilbage på dengang man havde sin cykelpumpe til at være fastmonteret på cyklen. Sådan en cykelpumpe hedder i virkeligheden en rammepumpe. Det er en cykelpumpe, som er beregnet til at sidde fast på cyklen altid. En rammepumpe er en forholdsvis stor cykelpumpe og man skal ikke pumpe så mange gange med den, når man skal have luft i sin cykel. En rammepumpe sættes oftest fast ved, at man sætter den i spænd langs sadelrøret eller overrøret på cyklen. Andre rammepumper skal sættes fast med velcrostopper. Førhen påmonterede man holdere på cyklen og så satte man pumpen fast i de to huller, som var i enderne af pumpen.

Minipumpe – Den mest almindelige cykelpumpe.

Efterhånden som der er kommet mere og mere tyveri i Danmark , er mini cykelpumperne blevet mere populære. Minipumperne fungerer stort set på samme måde som rammepumper til cykler. De kan fastmonteres på cyklens ramme, men desuden er pumperne lette at have med i en taske, da de ikke er ret store. Minipumper kan naturligvis ikke indeholde nær så meget luft, som en rammepumpe kan og derfor skal man pumpe nogle flere gange for at få fyldt sit cykelhjul med luft. Der er nogle producenter, som har lavet en rigtig god løsning, på denne største ulempe ved minipumperne ved, at de har lavet en cykelpumpe med tovejs funktion. Ofte kaldes disse cykelpumper for minipumper med 2 way pumpefunktion, da rigtig mange forhandlere har valgt at benytte den engelske betegnelse for denne type cykelpumpe. Der er mange der ikke gider benytte minipumperne, da de uanset 2 way funktion eller ej kræver rigtig mange pump for at få luft i cyklen.

Co2 Cykelpumper – cykelpumper til de dovne.

Hvis man gerne vil have en rigtig effektiv pumpning af sin cykel uden at skulle lave ret meget, så skal man købe sig en co2 cykelpumpe. Co2 pumper koster lidt mere end de manuelle cykelpumper og desuden så kommer man til at få en økonomisk udgift ud af dem, hver gang at man skal ud og købe nye co2 patroner. Fordelen ved denne form for cykelpumpe er, at man ikke skal lægge kræfter i pumpningen selv og desuden, så har man mulighed for at købe forskellige co2 patroner, som giver mulighed for at pumpe ens cykeldæk noget hårdere op, end de fleste kan præstere med en almindelig cykelpumpe. En co2 pumpe har desuden den fordel, at den ikke fylder ret meget og heller ikke vejer ret meget.

Fodpumpe – cykelpumpen til den professionelle.

For de cykelryttere som vil mere med deres cykling end at køre til og fra job er en god fodpumpe til cyklen uundværlig. En fodpumpe giver muligheden for at pumpe ens dæk op til det rette tryk, uden at man skal bevæge pumpen frem og tilbage. En almindelig cykelpumpe har to ulemper, den ene er som nævnt, at man skal bruge en del kræfter, den anden er, at man risikerer at ødelægge sin ventil eller sin cykelslange ved at ventilen bliver vredet frem og tilbage. Hvis man benytter sig af en fodpumpe, så vil dette aldrig ske. En anden rigtig stor fordel ved en fodpumpe til cykler er, at disse er væsentligt større end både en rammepumpe og en minipumpe og man skal derfor kun pumpe få gange, får at man får fyldt sit cykeldæk. Foruden den store mængde luft i hvert slag, så benytter man ikke kun sine arme til at pumpe med og derfor kræver det væsentligt færre kæfter at benytte en fodpumpe. På rigtig mange fodpumper sidder der et manometer, som gør det muligt at pumpe sine dæk med det helt rette tryk.

Boldpumper – kombinerede cykelpumper.

Hvis man spiller en del bold, fodbold, håndbold, basketball eller andet, så kan det være en fordel at købe sig en kombineret pumpe. Ved ikke at købe sig en billig boldpumpe, men lige give en lidt højere pris for sin pumpe, kan man få en pumpe, som kan benyttes til flere forskellige slags ventiler. Til nogle pumper er det også muligt at skifte ventil, så man kan benytte den til både at pumpe sine bolde med, pumpe cyklen, knallerten eller bilen.

Forgaffelpumpe

Der findes også en cykelpumpe, som der ikke er ret mange der kender til. Det er noget, der hedder en forgaffelpumpe. En sådan pumpe bruges til at pumpe luftaffjedrede forgafler med. Det er en specielt type forgaffel, der ofte ses på mountainbikes. Nogle forgafler benytter olie til affjedringen mens andre benytter luft. Hvis man have en forgaffel med luft, så er man også nød til at have sig en forgaffelpumpe, hvis man ikke vil ned og betale cykelsmeden, hver gang den mangler luft.

Skriv et svar

Billige Fodpumper, Co2 pumper, Minipumper m.m. til cykler