Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/artikkler.dk/cykelpumpe.dk/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 475

Co2 pumpe – fordele og ulemper ved co2 cykelpumper

En co2 pumpe er en lille cykelpumpe, som fungerer via en co2 patron, som pumper cyklen for dig.
Selve co2 pumpen er et meget lille apparat, hvor man sætter sin co2 patron fat i og herefter kan man pumpe cyklen op. Når man bruger en co2 pumpe, så skal man bare samle de to dele og herefter løsne en lille ventil på pumpen og luften fra patronen kan herefter komme ud og over i dit cykeldæk.

Hvem bruger co2 pumper?

Co2 pumper bliver oftest brugt af dem, som bruger deres cykel i sportsøjemed. En co2 pumpe giver en meget hurtig oppumpning i forhold til en almindelig cyklepumpe. Da en co2 pumpe også er meget lille, så er denne form for pumpe rigtig let at have med på cykelturen. Man kan som almindelig cyklist også godt benytte en co2 pumpe, men det er en god idé, at man tager nogle ekstra co2 patroner med, indtil man har fået føling med brugen af sådan en cykelpumpe. Men langt de fleste, der benytter co2 cykelpumper er enten landevejsryttere eller mountainbikeryttere.

Ulemper ved co2 pumper.

Den største ulempe ved en co2 pumpe er, at hvis man ikke får sat pumpen korrekt på ventilen, så får man ikke luft i sin cykel. En co2 patron tømmer sig meget hurtigt og hvis man får ordentlig kontakt, så havner indholdet ved siden af. Selvom man får sat patronen rigtigt i, så viser test af co2 pumper, at der altid vil være en utæthed, som gør at alt co2 ikke havner i dit dæk eller slange. Set i forhold til nutiden fokus på co2 forurening, så er det værd at overveje, at man rent faktisk kan pumpe sin cykel med en almindelig cykelpumpe. Desuden er co2 ikke det samme, som den almindelige luft man pumper i sit dæk og sammensætningen af molekyler gør, at co2 slipper hurtigere ud end almindelig luft gør. Alle dæk taber tryk, da luften stille og meget langsomt siver ud. Det er ikke noget man lægger mærke til normalt, men hvis man bruger en co2 pumpe, kan man godt tro at man har en lille utæthed i ens slange eller dæk.

Fordelene ved co2 pumper.

Fordelen ved at bruge en co2 pumpe er som før nævnt, at pumpen er ekstremt hurtig til at fylde luft i og hvis man fx er ude til et cykelløb, så betyder det rigtig meget, om man kan pumpe sit dæk på 4 sekunder eller om det tager et minut. Specielt i racercykeldæk skal der være et meget højt dæktryk og med en almindelig cykelpumpe skal man enten pumpe ekstremt hårdt og ellers skal man pumpe meget længe, for at man kan opnå det ønskede dæktryk. Med en co2 pumpe kan dette dæktryk nås på meget kort tid og helt uden at bruge en masse energi, som kunne have været brugt til at træde i pedalerne i stedet. En anden stor fordel ved at benytte sig af en co2 pumpe er, at man ikke så let kommer til at knække ventilen, da man kan holde pumpen forholdsvis stille under påfyldningen. Desuden er en co2 pumpe meget mindre end almindelige cykelpumper og er derfor mere praktisk at have med på cyklen. Man kan få flere forskellige slags co2 pumper, enten kan man vælge en ren co2 pumpe eller en kombineret co2 pumpe.

Ren co2 pumpe.

En ren co2 pumpe er en pumpe som kun kan benyttes med patroner til. Disse co2 pumper består kun af et pumpehovede, som man sætter sin patron fast i. Det er en meget simpel anordning, hvor man oftest kan skrue sin patron i hovedet og herefter kan man løsne ventilen, så luften kan komme ud. Sådan et pumpehoved måler oftest under 5 cm og så måler co2 patronen omkring 7 – 10 cm. Super smart og lille fiks sag, som man let kan have i lommen eller i sin sadeltaske.

Kombineret co2 pumpe.

En kombineret co2 pumpe giver både mulighed for at pumpe ved hjælp af co2 patroner og desuden kan den benyttes som en ganske almindelig cykelpumpe. Denne form for cykelpumpe er lidt større og derfor kan mange af dem også monteres på cyklens stel eller under ens flaskeholder. Nogle af den slags cykelpumper har desuden i holderen til pumpen også plads til montering af nogle patroner, så man ikke behøver have dem løse i lommen eller i sadeltasken.

Co2 pumpesæt.

Man kan også vælge at købe et samlet pumpesæt til montering på cyklen. Et pumpesæt indeholder typisk både pumpe og patroner og så får man desuden også grej med til at lappe sin cykel. Typisk indeholder dette sæt dækjern, rensepapir og selvklæbende lapper, så man ikke også skal have lim til lapper med. Et rigtigt smart og praktisk sæt, hvis uheldet skulle være ude.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type cykelpumpe du skal vælge, så kan du læse mere om de forskellige slags cykelpumper.

Skriv et svar

Billige Fodpumper, Co2 pumper, Minipumper m.m. til cykler