Cykelpumpe med manometer.

For at kunne pumpe sin cykel optimalt, så bør man investere i en cykelpumpe med manometer. Hvis man skal have en god cykelpumpe med manometer, så bør man gå efter en fodpumpe. Der findes også almindelige håndholdte cykelpumper hvor der er manometer i, men ofte er kvaliteten meget ringe og i den tid, hvor manometret virker måler det ofte ikke præcist. Selvom man køber en fodpumpe af god kvalitet, så skal man dog være opmærksom på, at man godt kan få en pumpe med et manometer, som ikke er helt så præcist, som man gerne så det. Men man vil altid have en god indikation på, om man har nogenlunde det korrekte dæktryk og hvis man måler efter, så vil man også hurtigt lære ens pumpemanometer at kende og vide, hvor fejlmarginen er henne og derved kunne pumpe sin cykel meget præcis alligevel.
billig cykelpumpe

Hvorfor er dæktrykket så vigtigt?

Ved det optimale dæktryk i cykeldækket opnår man en minimal rullemodstand uden at risikere punkteringer. Ved for højt dæktryk bliver dækket spilet så meget ud, at dækket mister sin fleksible evne og derved kan genstande lettere trænge ind i dækket. Hvis dækket er blødt og fleksibelt, så vil langt de fleste genstande bare få dækket til at give sig og derved opstår der ikke hul i hverken dæk eller slange. Så derfor vil man opleve at antallet af punkteringer falder proportionalt med at dæktrykket mindskes. Man bør dog stadig sørge for at opretholde et passende dæktryk, da man vil opleve at rullemodstanden bliver væsentligt større i takt med, at man mindske dæktrykket. Derfor vil en cykel, som mangler luft i dækkene kræve meget mere kraft at drive frem, som en cykel der er pumpet hårdt op. Hvis man vil både vil undgå punkteringer og samtidig ønsker en lille rullemodstand, så bør man derfor pumpe sit cykeldæk i overensstemmelse med anvisningerne fra producenten og her bliver en cykelpumpe med manometer eller en dæktryksmåler uundværlig.

Hvordan måler man sit dæktryk?

Hvis man vil måle sit dæktryk helt præcist, så skal man købe sig en rigtig dæktrykmåler. Man kan selvfølgelig sagtens få en god indikation med manometeret på sin cykelpumpe og for langt de fleste vil dette også være fuldt ud tilstrækkeligt. Men hvis man kører simiprofessionelt så betyder det noget, om man har det rigtige dæktryk eller det nogenlunde dæktryk i sine cykeldæk. Man kan købe sig en rigtig god dæktryksmåler for under 100 kr. og derfor vælger rigtig mange motionscyklister at have sådan en liggende, så de har helt styr på dæktrykket.
billig cykelpumpe

Hvordan finder man det rette dæktryk i sit cykeldæk?

Når man skal finde ud af, hvor meget luft en producent anbefaler i netop det cykeldæk, som sidder på ens cykel, så skal man ganske enkelt bare læse på dækket. På siden af dækket finder man flere oplysninger, herunder oplysninger om dækkets størrelse og hvad det anbefalede dæktryk er.
Dæktrykket er angivet med enheden psi og på billedet ses et dæk, hvor det anbefalede dæktryk er 40 psi hvilket svarer til ca. 2,75 bar.
billig cykelpumpe

Skriv et svar